maanantai 25. maaliskuuta 2013

Suklaakakku kinuskikastikkeella


tämä ohje on leivotaan lehestä, oli makiaa kakkua:) keitin liikaa tuota kinuskia ni siitä tuli nuin paksua, tarkotus oli et olis löysempänä:)

200g voita
3 munaa
4dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1dl kaakaojauhetta
2dl piimää

kinuskikastike:
50g voita
1½dl fariinisokeria
1rkl vettä
1dl kuohukermaa

koristeluun:
vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hiukan.
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao. lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan ja piimänkanssa.
voitele ja korppujauhota iso n.2litranen vuoka. 
paista kakkua uunin keskitasolla n.60min.

Laita kattilaan voi sokeri ja vesi. Lämmitä miedolla lämmöllä. vatkaa joukkoon kerma ja keitä seosta 10-15min. sekoittele silloin tällöin. anna jäähtyä. kinuskikastikkeen voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja: