sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Quiche lorraine


Tämä ohje on Leivotaan lehdestä 5/2013

Pohja:
125g voita, jääkaappi kylmänä
3dl vehnäjauhoja
3rkl jääkylmää vettä

1. Kuutioi voi pieniksi paloksi. Mittaa jauhot ja voi kulhoon. Nypi taikina käsin tai sekoita voi ja jauhot murumaiseksi monitoimikoneessa.
2. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
3. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin 20minuutiksi.

täyte:
3 munaa
3dl ruokakermaa
1rkl dijonsinappia
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta vastarouhittua mustapippuria
3dl juustoraastetta
3rkl hienonnettua persiljaa
8-12 pientä kinkkuviipaletta savustettua ja keitettyä

1.Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele piirakkataikina vuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin keskiosassa n.10min. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 200asteeseen.
2. Vatkaa munat, kerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lisää lopuksi juustoraaste ja persilja.
3. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Muotoile kinkkusiivuista "ruusukkeita" ja sommittele ne sinne tänne täytetaikinan päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla kunnes täyte on jähmettynyt  ja pinta saanut kauniin värin, noin 40min. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja: