sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Suklaahuntukakku



Törmäsin tähän ohjeeseen mimmin blogissa, mutta alkuperänen ohje on pirkan.

250 voita tai margariinia
3dl sokeria
5 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
sitruunan raastettu kuori
2rkl sitruunamehua

kuorrutus:
1½dl sokeria
1½rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota (käytin vehnäjauhoja) 2litran rengasvuoka.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää muutama lusikallinen jauhoseosta aina välillä ni ei juoksetu niin helposti.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Lisää lopuksi hyvin pesty sitruunan raastettu kuori ja mehu.

Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot.

Kypsennä kakku 150-160 asteisen uuni alatasolla 55-60min.

Valmista kuorrutus: sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. lisää kerma ja kuumenna seosta niin kauan että sokeri liukenee ja seos on tasaista.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Taputtele kuorruteseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä en kuivakakuista tykkää, mut tää on jääny mieleen et on hyvää! Oot tainnu joskus mummulaan tätä tuua niin oon saanu siellä maistaa :) Täältäpä se ohje mulleki ny löytyy :) terv. h