lauantai 14. kesäkuuta 2014

Paras kavikakku ala martat


Tämän kakun ohjeen oon aikoinani löytäny tuolla nimellä, aikalailla samanlainen ohje on tullu vastaan toisellaki nimellä.:) mutta hyvää kakkua, sehän se on pääasia.
200g voita
3dl sokeria
3 munaa
2tl vanilja-aromia
1prk kermaviiliä
5½dl vehjnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
½tl soodaa
Murukerros:
1½dl fariinisokeria
1dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
ripaus suolaa
3rkl voita
Koristelu:
tomusokeria
vaahterasiipappia
Vaahdota voi ja sokeri. lisää kananmunat sekoittaen. lisää vanilja-aromi ja kermaviili. lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet.
nypi muruseosta varten kaikki aineet "muruiksi". voi kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
kaada puolet taikinasta isoon voideltuun irtopohjavuokaan (laitoin pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunat) ripottele päälle puolet muruista, lisää lopputaikina ja siihen päälle sit vielä loput murut.
paista kakkua 175asteessa n. 50-60min. anna jähtyä, koristele ja herkuttele.

Ei kommentteja: