torstai 23. elokuuta 2012

Ananaskeikauskakku



Tasapohjainen noin 2 litran vuoka, halkaisija noin 20 cm -> valmiin kakun korkeus noin 3 cm
vuokaan:
noin 50 g rasvaa
½ - 1 dl fariinisokeria
hyvin valutettuja ananasrenkaita 1 pieni prk

kakkutaikina:
100 g rasvaa
1½ dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Valmistaminen:
- voitele kakkuvuoka rasvalla, laita pohjalle paksumpi kerros
- laita fariinisokeri vuoan pohjalle
- asettele koristeet mieleiselläsi tavalla.
- vatkaa kakkutaikinan rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, yhdistä siihen munat ja keskemään sekoitetut kuivat ainekset ja levitä taikina hedelmien päälle vuokaan varovaisesti, jotta koristeet pysyvät paikoillaan
- paista kakkua noin +175 asteeessa ½ tuntia ->... minä jouduin paistamaan lähes 40 minuuttia, tarkista kypsyys keskeltä.
- anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja kumoa sitten varovaisesti vadille

Ei kommentteja: