torstai 23. elokuuta 2012

Marenkikakku


Marenkipohja on tehty kinuskikissan ohjeella.

5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl etikkaa



Erottele valkuaiset – ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.
Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.
Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja etikka.
Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä.
Levitä marenki leivinpaperille.  125 astetta ja paistoaika 1 h 45 min – 2 h. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Tarkista uunista ottamisen jälkeen, että marenki on kovaa myös pohjasta.
Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Ei kommentteja: