sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Jauhelihapiirakka

Tämä ohjeen otin pampulalta. tein ite tän vaan kaupan piirakkapohjista ja tein pellin kokosen joten laitoin tähän ton isomman ohjeen. tällä tulee pellillinen.

Pohja
150g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g kermaviiliä
Täyte
400g jauhelihaa
4 sipulia
2 porkkana raasteena
½tl mustapippurijauhetta
3tl paprikajauhetta
3 suolaa
6rkl tomaattisosetta tai mä laitoin enemmänki
2 valkosipulinkynsi tai 2tl valkosupulimurskaa (tämä jäi pois)
Kuorutus
400g sulatejuustoa
4dl ruokakermaa
4 munaa

Sekoita voihin jauhot ja leivinjauhe, lopuksi kermaviili. Jähmetä täytteen teon ajan taikinaa jääkaapissa.
Ruskista ja mausta jauheliha. Lisää porkkanaraaste, pilkottu sipuli, valkosipuli.
Lämmitä ruokakerma kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto, sekoittele kunnes juusto on liuennut kermaan ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon munat.
Kauli taikina leivinpaperille, levitä jauhelihatäyte ja kaada juustoseos päälle.
Paista uunin alaritilätasolla 200asteessa n.20min. paistoin vähä kauemmin.



1 kommentti:

Paula Huoviala kirjoitti...

Miten mulla toi kuorrutus paistui kuin munamaito. Eli yleensä siitä irtoaa päällimmäinen kuori kovasti ruskettuneena. Irrotin sen ja laitoin uudestaan ylävastuksille juustoraasteen. En tajunnut ajoissa peittää leivinpaperilla tai sitten olisi pitänyt laittaa alemmaksi.