keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vanilla Crumb cake

 
Crumb cake on päältä rapea ja sisältä pehmeä kakku, joka on olennainen osa amerikkalaista kahvihetkeä. Suurin osa ruokaloista ja kahviloista tarjoilee omaa crumb cakeaan.
 
Ohjeessa oli et tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera, ite maisteltiin vaniljakastikkeenkans ja oli hyvää, tähän kyllä passaa marjat tai jotku hedelmät lisänä,esim persikkaa, ananasta, omenaa tms.
Tämä ihana ohje on leivotaan lehdestä nr 1 2012
 
7½dl vehnäjauhoja
 
4½dl sokeria
 
6-7tl leivinjauhetta
 
250g sulatettua voita
 
3 kananmunaa
 
3dl ranskankermaa
 
koristeluun:
 
2rkl vaniljasokeria
 
2rkl tomusokeria
 
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula ja sekoita murumaiseksi massaksi.
Ota 3dl muruja erilleen ja sekoita massaan munat ja ranskankerma.
Voitele ja korppujauhota uunipelti, noin 30*40cm. Leivitä taikina pellille ja  ripottele murut pinnalle. Paista kakkua uunin keskiosassa 10-20min. Valmis kakku on kostea, ei kuitenkaan tahmea.
Sekoita vaniljasokeri tomusokeriin ja siivilöi seos lämpimän kakun päälle.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten paloiksi. Tarjoile kylmän kermavaahdon ja marjojen kera.

1 kommentti:

Hanne kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta. (: pitäisi kokeilla näitä kun ei ole tullut tehtyä, kermavaahdon/vaniljakastikkeen kanssa varmasti ihanaa! (: