keskiviikko 5. syyskuuta 2012


Omena-toscapiirakka

 
 Tämä ohje on Kermaruusulta
2 kananmunaa

1 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

½ dl voita, sulatettuna

½ dl maitoa
 
2 omenaa (isoja)
 
Kuorrutus:

75g voita

1½ dl kermaa

75g mantelilastuja

1 dl sokeria

 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan. ja viipaloi päälle omenalohkot.
Paista 200 asteessa 10 min. Ala heti valmistamaan toscakuorrutusta. Kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin myös pohjasta keittämisen aikana. (Aineet on hyvä olla kattilassa ennen kuin piirakka menee uuniin, jotta ehdit keittää tarpeeksi kauan toscakuorrutusta). Kun piirakka on puolikypsä, kaada kuorrutus varovasti pinnalle. Paista vielä n. 15 min.

Ei kommentteja: