Omena-toscapiirakka
Tämä ohje on Kermaruusulta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ dl voita,
sulatettuna
½ dl maitoa
2 omenaa
(isoja)
Kuorrutus:
75g voita
1½ dl kermaa
75g
mantelilastuja
1 dl sokeria
Vaahdota munat ja
sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon vuorotellen
maidon ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan. ja viipaloi päälle
omenalohkot.
Paista 200 asteessa 10 min. Ala heti valmistamaan
toscakuorrutusta. Kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin myös pohjasta
keittämisen aikana. (Aineet on hyvä olla kattilassa ennen kuin piirakka menee
uuniin, jotta ehdit keittää tarpeeksi kauan toscakuorrutusta). Kun piirakka on
puolikypsä, kaada kuorrutus varovasti pinnalle. Paista vielä n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti