keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Klassinen suklaakeksi


Leivotaan lehden ihana resepti:)
12-16kpl
pohja:
275g mantelimassaa
1 munanvalkuainen

täyte:
50g tummaa suklaata
125g voita, huoneenlämpöisenä
1½dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1 munankeltuainen

päälle:
150g tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta manstelimassa raastimella karkeaksi raasteeksi.
Lisää vähän kerrallaan ja samalla sekoittaen valkuainen mantelimassan joukkoon. Taikina saa olla tasaista ja melko paksua.
Päällystä pelti leivinpaperilla ja pursota pursottimen avulla taikinasta pieniä rinkuloita leivinpaperin päälle.
Paista keksipohjia uunin keskitasolla noin 12min. Anna keksien jäähtyä vähän aikaa uunipellin päällä ja siirrä ne sitten jähtymäään kunnolla ritilälle. Käännä keksit pohja ylöspäin.
Täyte: Sulata suklaa vesihauteenpäällä. anna jäähtyä.
Vatkaa voi, tomusokeri, vanoljasokeri ja keltuainen kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Sekoita joukkoon sulanut suklaa.
Lusikoi täyte pohjien päälle. Nosta jähmettymään jääkaappiin noin 30min.
Päälle: Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteen päällä.
Dippaa keksit suklaaseen ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja: