perjantai 18. syyskuuta 2015



Omenajuustokakku

Tämä ohje on leivotaan lehdestä.
pohja:
14 digestive keksiä
2rkl sokeria
1tl jauhettua kanelia
50g voita

täyte:
3 omenaa
2rkl voita
2rkl sokeria
1tl jauhettua kanelia
4 liivatelehteä
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 keltuaista
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. voitele irtopohjavuoka, halkasijaltaan n.22cm.
2. Murskaa keksit. sekoita muruihin sokeri ja kaneli. Sulata voi ja lisää muruseokseen. sekoita massaksi ja painene se tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kuori omenat ja poista kodat. Leikkaa omenat pieniksi paloiksi ja paista voissa hieman pehmeiksi. Ripota päälle sokeri ja anna karamellisoitua kevyesti. Ripottele päälle kaneli ja anna jäähtyä.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5minuutiksi. Vaahdota kerma kevyesti.
5. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, keltuaiset sekä tomu- ja vaniljasokeri.
6. Puristele liivatteista vesi ja sulata ne kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita liivate nopeasti juustoseokseen ja kääntele mukaan kerma.
7. Levitä omenanpalat murupohjalle. Kaada juustoseos päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai pakasta se.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sitruuna muffinit


Tämä ohje on Kaarina Roinisen kirjasta, Parhaat kotileivonnaiset

n.20kpl

150g margariinia tai voita
1 ½dl sokeria
2 munaa
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunamehua
1dl kermaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
vatkaa munat  yksitellen rasva-sokeri-vaahtoon.
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitruuna raastetun kuoren, mehun sekä kerman kanssa.
jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa uuninn keskitasolla n.12-15min.


sunnuntai 14. syyskuuta 2014

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mansikkapiiras



Tällä ohjeella tulee yks torttu. Hyvää kesäistä kakkua:)

pohja:

150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

kostutukseen:
maitoa

täyte:
2,5dl flora vispiä
150 creme fraichea
1dl fariinisokeria


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri, lisää muna sekä yhteensekoitetut kuivat aineet.
sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa 10-20min.
Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri. 
Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohjaa maidolla ja kaada siihen täyte.
Koristele mansikoilla tai vadelmilla.



lauantai 5. heinäkuuta 2014


Superhyvät kaurakeksit



Tämä ohje on kirjasta: a´la Sara La Fountain. Oli helppoja ja hyviä keksejä:)

200g voita 
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja

kuorrute:
100g voita sulatettuna
1½dl sokeria
4dl kaurahiutaleita

Sekoita voi sokeri ja vehnäjauhota käsin hyvin keskenään. Nosta seos uunipellille leivinpaperin päälle ja painene taikina tasaiseksi levyksi.
Kuorrutetta varten sulata voi ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet voin joukkoon. Sekoita massa ja levitä se tasaisesti taikinan päälle. Paista uunissa 200asteessa n. 10-13min kunnes keksit ovat kullanruskeita.
Leikkaa kaurakeksit neliön muotoisiksi paloiksi ja kun ne ovat jäähtyneet kunnolla, nauti ne vaikkapa isoln maitolasillisen kanssa. Kaurakeksit säilyvät parhaiten ilmatiiviissä purkissa.